22-01-08

Vriend vs vriend...

Zoals jullie ondertussen reeds weten heb ik een zeer uitgebreide vriendenkring... ja ja ... na de grote kuis van vorig jaar moet ik toegeven dat hij nog steeds 'groot' is... Maar kom, er kunnen er nog altijd bij... zo is ze nu éénmaal!

Nu is het zo dat vele van mijn vrienden, onderling niet bevriend zijn met elkaar, maar soms valt het al eens voor dat ze toch met elkaar in contact komen, niet altijd gemakkelijk...

Sinds een tijdje is er een vriend die het niet kan nalaten zijn ongenoegen over een 'andere vriend' te uiten tov mij dan voornamelijk.

Hij is heeft een goeie job, gescheiden en twee kinderen, sinds kort een nieuwe vriendin... Hij is nogal kortzichtig, conservatief, misschien op bepaalde vlakken zelf 'wereldvreemd'... Belt mij de laatste tijd zeer vaak op om te praten over zijn problemen ivm de scheiding, huis, kinderen, ex... en ook over zijn nieuwe vriendin! Ik .... luisterend oor van dienst, ik heb altijd wel ergens tijd voor een babbeltje en een wijntje...!

De andere... Goeie job, entertainer, zwak voor mooie vrouwen, fuifbeest met een serieus verleden, zeer gevoelig, ontrouw in zijn relaties, soms nog puberaal gedrag... maar iemand waar je bruggen op kan bouwen! In het verleden heeft hij een paar dingen gedaan waar hij nu nog de gevolgen van draagt, gescheiden en sindsdien 'het spoor' kwijt... Misschien zelfs ooit  ' een vogel voor de kat'. Maar zoals ik al zei... iemand die er is als je hem nodig hebt, en hij is er voor iedereen die hem kent, hij zou zelfs voor die andere vriend door een vuur gaan... Vandaar dat hij mijn vriendschap meer dan waard is...!

Wat bezielt nu die andere, die zich 'vriend' noemt, te oordelen over een andere vriend? Ik heb gisterenavond hierover mijn ongenoegen laten blijken en weet je wat het resultaat was?

Hij lachte er gewoon mee! En ik... ik heb mijn wijn leeggedronken en ben naar huis gegaan... met een raar gevoel!

Is het echt nodig dat je iemand 'afrekent' omwille van zijn verleden, dat je niet eens kent? Waarvan je alleen maar kan 'veronderstellen' dat het gebeurd is ... en wat doe je ermee?

M&M

15:20 Gepost door M&M in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: vrienden, oordelen, veroordelen, verleden |  Facebook |

Commentaren

Sommige mensen vinden het gewoon leuk andere mensen de grond in te boren, waarschijnlijk omdat ze zichzelf dan beter voelen zeker. Dan weten ze dat er iemand is die er nog slechter aan toe is. Heb een hekel aan zo'n mensen, zijn veel te negatief ingesteld.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 22-01-08

het lachen ermee vind ik boekdelen spreken, zijn ware gelaat zien, zijn weerzin ten opzichte anderen, doet me denken aan mijn baas. ik wordt gewoon misselijk van dergelijk gelach, natuurlijk hangt het ervan af wat soort lach het was hé.

Gepost door: watje | 22-01-08

grappig de code was L8CAT

Gepost door: watje | 22-01-08

@ Watje Ik werd er eigenlijk ook misselijk van, het laatste woord is hierover nog niet gezegd, maar gisteren ging het niet meer...
Ik wou weg, naar huis... daar waar respect voor anderen nog belangrijk is!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 22-01-08

Bah! Zulke mensen hebben er bij mij direct gelegen sé!
Ik hou niet van hoongelach!
Ik hou niet van achterklap!
Ik hou niet van bedweters!
Ik hou niet van praatjesmakers!
Als ik voel dat er weinig respect is...ben ik ook ribedebie!
Goed dat je naar huis gegaan bent emmeke, misschien is hij er nu over aan het nadenken?!

groetjes

Gepost door: maike | 22-01-08

Hallo, Ja, iedereen draagt een stukje verleden met zich mee en sommigen kunnen dat aanvaarden en anderen nu weer juist niet. Dat maakt sommige mensen zo bijzonder, maar ook soms zo boeiend en anderzijds anderen soms zo vervelend. Het is de kunst om ook daar een juiste wijze van aanpakken te vinden om iedereen tot vriend te houden en vooral de onderlinge banden aan te halen. Weliswaar niet eenvoudig maar toch een uitdaging op zich...

Gepost door: arroyo de la miel | 22-01-08

neem je conclusie

Gepost door: Tommy | 22-01-08

Duidelijk toch... of niet ? Het minste dat hij kan doen is JOUW meing over die ander respecteren (en er alleszins niet mee lachen). Je MOET geen respect hebben voor een ander als je daar je redenen voor hebt maar zijn reactie het getuigt van GEEN respect voor jou omwille van je mening jegens die ander !

Think about it !

Gepost door: Another-man | 23-01-08

ja, bij sommigen zit de fijngevoeligheid wel héél ver weggestopt hé M.? Hopelijk heeft hij iets begrepen uit jouw reactie ...
Een mens veroordelen, kraken .. 't is zo gemakkelijk gebeurd maar het getuigt van weinig menslievendheid, laat staan "vriendschap" of is het maar een camouflage voor eigen onvrede en ontgoocheling?
respect: eerste voorwaarde voor elke goede relatie
lieve nachtgroet

Gepost door: luna llena | 23-01-08

Dag lieve M&M Deze vriend is niet enkel een puber in de liefde, maar ook tegenover zijn vrienden. Voel jij je maar niet slecht. Lieve groeten,

Gepost door: Joke | 23-01-08

??? Vraagtekens komen bij me op als ik je blogbijdrage lees over die ene vriend. Vrienden roddelen toch niet over elkaar achter de rug, of heb ik de betekenis van vriendschap niet begrepen?

Gepost door: murdoch | 23-01-08

@Murdoch Ter verduidelijking... Beide partijen zijn op de hoogte van mijn ongenoegen...!
Ik vertel het hier, maar het wordt ook opgelost hoor, vandaar dat ik dit geen roddel vind!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 23-01-08

Soms... moeten mensen eens goed op hun plaats gezet worden....en ik heb zo het idee dat jij dat verdomd goed zal doen :-)

Succes! x

Gepost door: Vrouwtjelief | 23-01-08

Brr Daar kan ik ook niet tegen. Mensen die ongegrond anderen veroordelen. Dat zegt weinig goeds over henzelf... maar wat kan je meer doen dan je ongenoegen uiten? En als dat niks uithaalt: leven en laten leven... en vooral aan die ene vriend laten weten dat hij je best niet meer verveelt met negatieve uitingen over die andere.
Lieve groetjes (en bedankt voor je reacties op m'n blog ondertussen)
***

Gepost door: Lentesneeuw | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.