04-02-08

Eén keer trek je de conclusie...

... vriendschap is een illusie, vriendschap is een droom, een pakketje schroot met een dun laagje chroom...

"Dit weekend nog maar eens aan den lijve ondervonden dat mensen toch graag gebruik maken van je goedheid, je luistervaardigheid, je medeleven, je medelijden... Het moet toch fijn zijn hé als je vrienden dag en nacht klaar staan om te luisteren, om te helpen of gewoon... om er te zijn."

Maar als het hen goed gaat? Waar zijn ze dan? Wat doen ze dan? Bij wie zijn ze dan? Hallo????

Ik hoop dat ik het ooit eens ga leren! Dat ik ooit in staat zal zijn om bepaalde mensen met hun neus op de feiten te drukken! Hen duidelijk kan maken dat ik meer ben dan een 'praatpaal' en dat mijn gsm nummer niet behoort tot het netwerk van 'tele-onthaal' of andere hulplijnen... Of dat ik misschien de rollen eens omdraai en hen gewoon ook eens ga opbellen en mee uit vragen als er niemand anders meekan op café...!  Gewoon omdat er niemand anders voorhanden is... Of wanneer mijn man nog eens op zakenreis is en ik alleen thuis ben... gewoon om de stilte te breken! Zou ik het kunnen?

Het klinkt misschien niet echt bescheiden... maar ik geef zoveel, ik vraag zo weinig... en dat weinige is vaak nog 'teveel'!

En hoewel ik al zo vaak grote kuis heb gehouden, valt het me telkens weer op dat er nog 'stof' tussenzit... of dat je het 'stof' niet steeds helemaal wegkrijgt...

Och M&M, je hart is gelucht en daar doe je het voorlopig wel weer mee!

Aan mijn man en twee vriendinnen die dit weekend gewoon uit zichzelf tijd hebben gemaakt... bedankt...! Mensen zoals jullie, daar doe ik het tenslotte voor!

M&M

Commentaren

ken er jammer genoeg ook te veel van die soort mensen :( kan er dus van mee spreken

Gepost door: watje | 04-02-08

tja........... .........ook zo vaak meegemaakt...en ik durf ook bijna nooit neen te zeggen...zo kregen we jaren geleden geregeld bezoek van vrienden van mijn man en hun kinderen (toen nog kleuters)....bijna elke zondag....en ikke dan in de weer om naar de bakker te spurten, pannenkoekendeeg te maken, de diepvriezer te plunderen....enfin je kent dat...en op een bepaalde zondag...ik had een baaldag en geen zin om keukenprinses te spelen...toen zei één van de dochters "...maar mama, waar gaan we nu eten..." dat deed de deur dicht....nooit ruzie geweest, nooit woorden....en nooit meer gezien....dit maar om een voorbeeldje te geven....

Gepost door: joelle | 04-02-08

Als vrijgezel merk ik dat ik me hier nog meer aan stoor dan mensen die een gezin hebben. Als mensen iemand nodig hebben om te klagen, of ze willen raad omdat het moeilijk is in hun leven, kunnen ze hier uren over doorzagen, doorsmsen, doorbellen. Als het is om plezier te maken zie of hoor je ze niet. En als je het zelf moeilijk hebt, dan wuiven ze dit weg en beginnen ze zelfs weer over hun eigen problemen te praten.
Ik ben selectiever geworden in het kiezen van vriendinnen, maar vaak merk ik toch wel eens dat het stof er toch nog tussen zit. dan laat ik me vangen en speel ik toch weer klaagmuur. Andersom als in hn leven goed gaat dan hoor of zie ik er niet.
Probeer zo'n mensen te ontlopen want uiteindelijk geven die alleen maar negatieve invloed aan je leven. Maar is niet altijd gemakkelijk, soms laten we ons toch vangen.

Gepost door: amber | 04-02-08

Jammer... dat we echte vrienden niet kunnen onderscheiden van de mensen die je o zo graag als pispaal gebruiken door de kleur van het lichtje (rood of groen) dat tussen hun ogen brandt. Dat zou in feite vermijden dat we überhaubt moeten opkuisen...misschien te gemakkelijk op die manier met als gevolg een enorm gebrek aan ervaringen. Zo zie je maar : alles heeft zijn voor- en keerzijde !

Laat je vooral niet doen en trek ze open...altijd !

Gepost door: Another-man | 04-02-08

Tja... überhaupt moet het zijn !

Gepost door: Another-man | 04-02-08

als het je troosten kan mijn vriendschap voor jou blinkt door zijn echtheid, zonder een laagje chroom, en ik zal nooit vergeten dat je me steunde in moeilijke momenten. Jammer dat ik nu niet direct aan je achterdeur woon, anders stond ik allang bij je op de stoep!
Gewoon voortdoen met diegenen die het goed met je menen, lieve M... doe ik al jaren!
lieve knuffel en ... keep smiling hé

Gepost door: luna llena | 04-02-08

Dit hele stukje wringt, bij mij dan toch, langs alle kanten.
Je inleiding staat in schril contrast met de eindconclusie want daar zeg je dat echte vriendschap wel bestaat. Je zegt dat je een grote vriendenkring hebt en je bedankt dan 2 vriendinnen en je eigen man (dat je die bedankt vind ik vreemd). Hopelijk lezen je andere goede vrienden je blog niet want mss voelen ze zich tekort gedaan (of zij begrijpen je beter dan ik).
Grote kuis houden onder je vriendschappen, en dan nog wel meer dan eens, hoe doe je zoiets?
Een veeg met de dweil , eens goed je gedacht zeggen en de vriendschap is weg?
Mij lijkt het eerder dat je te snel vertrouwen schenkt of kortom een zwakheid in je talent om mensen juist in te schatten waardoor er "stof" tussen je echte vrienden komt te zitten.
Je stelt ook de vraag waar je vrienden zijn als ze gelukkig zijn. Het antwoord is m.i. voor de handliggend nl. bij de personen die er voor zorgen dat ze gelukkig zijn.Veel meer hebben ze dan ook niet nodig. Idem voor vrienden die kinderen krijgen. Ze verdwijnen voor een aantal jaren. Persoonlijk zou ik het veel erger vinden dat ze er niet zouden zijn als ik het een keertje moeilijk of steun nodig heb i.p.v. van me boos te maken waar ze blijven als ze gelukkig zijn.
De rollen om te draaien ? Het lijkt mij niet meer dan normaal dat je zoiets doet, daarvoor zijn het tenslotte vrienden.Wat weerhoudt je omdat niet te doen? Denk je dat hen stoort? Jij vraagt, zij antwoorden en dat hoeft en kan niet altijd een "ja" zijn.
En dan de alinea met:"het klinkt misschien niet echt bescheiden". Laat die "misschien" maar achterwege. Waarmee ik niet gezegd heb dat het zo niet zou zijn.
Goede vrienden, ze zijn zeldzaam en van zodra je een beetje status of verantwoordelijkheid hebt trek je stof aan.

Gepost door: Duvel | 04-02-08

Het is toch erg... hoe anderen soms venijnig reageren, vind je niet. Ik begrijp je tekst en zou die "duvel" negeren. Zelf krijg ik ook regelmatig reacties die soms echt rot zijn. Lezen de mensen dan tegenwoordig niet meer goed wat er staat? liefs en nog een fijne maandagavond

Gepost door: Tommy | 04-02-08

@ Meneer DUVEL Nee Tommy, vooral Meneer Duvel niet negeren ! De man schrijft soms waardevolle dingen en daarnaast ook GROTE BULLSHIT...maar wie in feite niet in blogland dus tot daar normaal !
Ik ga mij dus concentreren op...ja hoor...DE BULLSHIT !
De vrouw in kwestie komt in de evolutie van haar leven tot de conclusie dat er nog echte vrienden bestaan en dat er mensen zijn van wie ze dacht dat het vrienden waren. Je in één richting als pispaal laten gebruiken (als het slecht met ze gaat) getuigt van een openstaan voor mensen met wie het in eerste instantie KLIKT...inschatting komt hier niet echt aan te pas (in het begin althans)...het klikt, het voelt goed en je bent wel nieuwsgierig naar meer! Pas na verloop van tijd kom je soms tot de ontdekking dat ze je alleen weten wonen als ze in de stront zitten en als het goed gaat met ze te beroerd zijn om tijd te maken om een pint te gaan drinken ! Haloooooooooooooo, dergelijke redenerende wezen bestaan, hoor en dienen na veel, veel geluister, geduld en dan een terechte conclusie te worden afgevoerd ! Hoe doe je dat ??? Zeer simpel, je opent je mond en je zegt het hen ! Want de vriendschap is niet weg...ze is er blijkbaar nooit geweest dus dat is echt niet zo moeilijk !
Er bestaan idd mensen die veel meer geven dan ze vragen en sommigen MOETEN daar misbruik van maken...ze ruiken het, ze voelen het en leggen dan hun eigen egoïstische ik voor de voeten van de persoon die ze TOCH zal oprapen...maar omgekeerd...ho maar...dat is geen optie !

"En dan de alinea met:"het klinkt misschien niet echt bescheiden". Laat die "misschien" maar achterwege. Waarmee ik niet gezegd heb dat het zo niet zou zijn."....hiermee moet je me eens helpen want...tja...dat voelt niet goed, Meneer DUVEL !

"Goede vrienden, ze zijn zeldzaam en van zodra je een beetje status of verantwoordelijkheid hebt trek je stof aan."......en met een beetje karakter in je lijf kuis je dat op...dat stof !

Deze tekst is niet aggressief geschreven naar mijn gevoel...eerder zacht en MET VEEL BINNENPRETJES...keep up the good work, Meneer DUVEL !!!

Gepost door: Another-man | 05-02-08

Lieve M ik weet het der zijn zoveel rotte appels in de mand dat het moeilijk is om de goede er tussen te vinden. Maar ze zijn der, ook al zijn ze schaars. Blijf aub jezelf en haal af en toe het vuil stof der maar eens uit. Nekeer grote kuis is daarvoor niet altijd slecht integendeel. Je zou M niet zijn moest je je groot hart voor iedereen niet open stellen. Deze eigenschap siert je, dat meen ik echt. Ik ken je maar sinds kort en toch heb ik het gevoel dat jij een superdame bent. Weet je, jouw hulp wordt heel erg op prijs gesteld door deze dame, je mag mij dan ook altijd contacteren. anytime anyday stuur maar een mailke en ik ben der voor je. Woon je te ver weg dan is der altijd nog msn. Mijn mailadres staat op mijn blogje hé.
Lieve groetjes,

Gepost door: Lost | 05-02-08

@Tommy Ik vind nu niet dat Duvel rot reageert. Integendeel hij speelt in op de tekst en er zitten heel wat doordenkertjes in. Wat hij verwoordt is waar. Dit ondervind ik in mijn leven ook. De reactie is mooi en helemaal niet venijnig geschreven. Ik zou er zeker niet boos om zijn. Kritiek kan je ook positief opnemen.

Gepost door: nancy | 05-02-08

@ Am, hier is uw helpende hand Als je zegt dat je veel geeft, dan ben je niet bescheiden en moet je die onbescheidenheid m.i. dat ook niet trachten te camoufleren door het woordje "misschien".En die onbescheidenheid doet niets af aan het feit dat je idd veel geeft.
Als het klikt en nadien stel je vast dat het toch eenrichtingsverkeer is dan wil dat zeggen dat je vriend(in) jou beter heeft ingeschat dan jij haar of hem. Dat gebeurt bij iedereen maar uit ervaring leer je en blaas je na verloop van tijd een stofje weg alvorens het aan je klit. Als je dan echter schrijft dat je al meermaals "grote kuis" hebt gehouden onder je vriendenkring dan heb ik toch bedenkingen bij het inschattingsvermogen van die persoon m.b.t. dat aspect.
Is dat nu kritiek, minachting, een verwijt : nee en agressie helemaal niet Het zijn gewoon wat bedenkingen van uit een andere invalshoek. Het is mijn onbescheiden mening.

Gepost door: Duvel | 05-02-08

@ Another-man Ik wil je bedanken omdat jij me begrijpt, of tenminste de moeite doet om mij te bebrijpen, omdat je mijn blog al een hele tijd volgt weet je waarover het gaat! En je doet de moeite om het allemaal te snappen!
Had ik mijn postje geschreven met de woorden die jij richtte naar Duvel, dan had het idd. voor iedereen duidelijker geweest!
Bedankt, je bent een (blog)vriend waar ik veel aan heb en die er telkens in slaagt hier weer wat rust te brengen!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-02-08

@ Duvel en Ysnan Het staat jullie volledig vrij jullie eigen mening te geven...
Jullie kennen me niet en kunnen ook zodoende geen beeld hebben van wie ik ben en hoe ik met mensen omga...
Ik ben niet de 'perfecte' vriendin! Ik geloof zelfs niet dat ze bestaat... maar alle gelijk... ik verplicht ook niemand om mij te geloven!
Wat mijn postje betreft... wel ik vraag me af waar de doordenkertjes dan staan????
Om eerlijk te zijn en ik zal nu alles vertellen..
Het ging hier over een vriend die wekenlang dag en nacht me nodig had omdat hij het niet meer zag zitten... Ik stuurde gewoon afgelopen weekend een bericht om te vragen hoe het met hem was en of hij met ons mee ging om een pint (wijn) te pakken.
Heb zelfs geen antwoord gekregen... omdat het hem niet uitkwam...
Dat doe ik niet met mensen die mij uit de nood hielpen... echt niet!
En wat mijn man betreft... waarom zou ik hem niet mogen bedanken? Met de job die hij uitoefent is het helemaal niet evident om met mij op stap te gaan dezer dagen. Hij heeft er echt geen tijd voor en toch stond heel zijn weekend in het teken van mij en mijn zoon... en daarvoor zou ik hem niet mogen bedanken zeker? Het is niet omdat je getrouwd bent dat een 'bedankje' er niet vanaf mag hé...!
Dit is zonder wrok geschreven hoor, ik wil alleen maar wat duidelijkheid brengen!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-02-08

@ alle anderen! Bedankt voor jullie begrip en het delen van jullie ervaringen omtrent 'vriendschap'...

Aan diegenen die ik beter ken en wiens blog ik probeer te volgen en probeer te helpen waar het kan, het is steeds gedaan met het hart op de juiste plaats! En ik wil jullie van mijn kant ook bedanken voor het steeds weer terugkomen naar mijn blog! Het lezen van de reacties die ik bij jullie plaats en het feit dat jullie er toch hier en daar iets uithalen!
Bedankt!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-02-08

Dag lieve M&M Je kan zoveel geven, tot je vanbinnen helemaal leeg gezogen bent. Of die mensen dat ook voor jou zouden doen ? Ik denk bijzonder weinig. Steek meer energie in jezelf, daar is niets mis mee. Liefs,

Gepost door: Joke | 05-02-08

Hallo emmeke Ik heb hier zo weinig mogelijk reacties gelezen, om zelf zo eerlijk mogelijk iets te kunnen typen op je postje.
Dit soort 'vrienden' die je bedoelt, ken ik. Ze zuigen je energie op tot je zelf niks meer over hebt. Ze hebben niet eens in de gaten dat ze je gebruiken...ze vinden het doodnormaal dat je op eender welk tijdstip klaarstaat. Zij kennen het woord vriendschap alleen uit HUN woordenboek. Het zijn ook van die mensen, die vriendschap hoog in hun vaandel dragen, zolang je maar bereidt bent hen te helpen. Als je een keertje nee zou zeggen, trekken ze grote ogen, want dat zijn ze niet gewoon van je en vinden ze je ineens geen goede vriendin meer. Ik zou zeggen: Ga er nog mee om maar weet dat het geen echte vrienden zijn. Je hebt twee hele goede vriendinnen en als je hen bedankt voor de fijne vriendschap, alsook je man, is dat heel lief van je, want op tijd en stond een schouderklopje aan elkaar is goud waard. Blijf ook vooral wie je bent emmeke, je hebt hele mooie eigenschappen die ik heel erg bewonder in je (waarom denk je dat ik je uitgekozen heb als beste blogvriendin...niet alleen blogvriendin...je bent een heel fijn maatje IRL).
Dat is mijn eerlijke mening over vriendschap!
groetjes

Gepost door: maike | 05-02-08

@Maike Bedankt voor je open en eerlijke reactie!
Jij kent me natuurlijk al een beetje beter hé en ik wil jou ook bedanken voor je vriendschap!
Ik draag ze diep in me mee hoor!
Wat je reactie betreft, je hebt gelijk... ze kennen je alleen als ze je nodig hebben...
Ik heb er zo een aantal en ik voel me sterk genoeg om het hen duidelijk te maken dat ik niet langer hun 'pispaal' ben...!
Ik heb er meer dan genoeg die de energie en tijd wel waard zijn en die er ook voor mij zijn als ik hen nodig heb...
Anderen zeggen vaak... ' M&M, die heeft alles om gelukkig te zijn, als zij problemen heeft heeft ze die steevast zelf gezocht...' Ok... zou kunnen maar dat neemt niet weg dat je soms al eens wat steun nodig hebt hé!
Bedankt Maike! Enne... ne koffie en nen babbel... nog effekes hé... en dan zijn we nog eens weg hé!

Wens je een gezellige dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-02-08

Eventjes recht zetten... Mijn reactie was aan Tommy gericht. Ik vond alleen dat de reactie van Duvel niet rot was. En het is nu eenmaal zo dat je op bepaalde momenten in het leven minder tijd hebt voor je vrienden: kleine kinderen, een druk leven, ... Ook ik heb me daar al schuldig bij gevoeld. Omgekeerd kom ik dit ook tegen, maar ik maak daarvoor de vriendschap niet onmiddellijk stuk. Zulke periodes zijn van voorbijgaande aard. En is dit profiteren? Ik denk niet dat dit de bedoeling is. Ik zal toch nooit naar de mensen toestappen om met voorbedachte rade te gaan profiteren. Waarom reageerde die vriend niet? Hij had het misschien te druk, had misschien problemen, een baaldag, wil gewoon met rust gelaten worden, had gewoon geen zin, vlinders in de buik, gelukkig met zijn gezin? Er zijn zoveel redenen. Maar is dit kwaad bedoeld? En natuurlijk mag je je man bedanken. Geef hem maar een dikke knuffel. Daar heb ik zeker geen problemen mee. Geniet er maar van.

Gepost door: nancy | 05-02-08

@ dank je wel voor de verduidelijking en natuurlijk
mag jij man bedanken waar en hoe en wanneer je maar wilt. Ik vind het in dit kader een beetje vreemd maar dat is dan mijn idee. Blij dat je geen wrok koestert.

Gepost door: Duvel | 05-02-08

@M&M moest het zijn

Gepost door: Duvel | 05-02-08

@ Ysnan en Duvel Mijn excuses indien het een beetje hard over kwam...
Waarom hij niet reageerde?
Ik ken hem ondertussen al een jaar of 10.
Uit zijn eerste huwelijk heeft hij twee kinderen, die ten tijde van hun crisis, constant bij mij waren in de vakanties, eten.. slapen.. weggaan, nooit zijn ze mij teveel geweest... en nu nog niet!
Nu is hij gescheiden en naarstig op zoek naar een nieuwe liefde... wanneer het niet lukt is het jammeren en als het een beetje meezit hoor of zie je hem niet... Hij valt altijd van het ene uiterste in het andere... Oftewel euforisch oftewel depri... en wij thuis... wij staan altijd voor hem klaar... Wat soms zeer vermoeiend is. We hoeven gene merci, echt niet maar een simpel vriendschappelijk gebaar of seintje... dat vind ik het minste!
Dan zwijg ik nog van de commentaar die ik vaak krijg op mijn doen en laten... (niet altijd goed bedoeld)
Och ja.. zie je... dit is wat ik bedoel met veel geven en weinig vragen...

Wens jullie nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-02-08

Merci emmeke,maar... als ik jou was, zou ik geen verantwoording afleggen tov andere bloggers...het postje is te nemen of te laten!
Kijk, als men elk woord en elke zin gaat ontleden, waar blijft dan nog de menselijkheid?
Jij kent die personen dus al vele jaren, het is niet van de ene dag op de andere dat je vindt dat je als pispaal gebruikt wordt he en 'dumpt'!

Lezen wat er staat is heel iets anders dan elke zin ontleden hè bloggers! :-)

Gepost door: maike | 05-02-08

@Maike Ik heb gewoon willen reageren op de reactie van Tommy. Ik ben niet bezig met zinnen te ontleden voor de duidelijkheid. Ik respecteer M&M en zij hoeft inderdaad niets uit te leggen. We zaten daarnet op een andere golflengte en ik ben blij dat dit nu recht getrokken is want ik vind haar een toffe vrouw. Maar ik denk nu wel dat we elkaar wel begrijpen. Nog lieve groetjes,
Nancy

Gepost door: nancy | 05-02-08

@M&M Voor mij kwam het helemaal niet hard over
Dat is inderdaad veel. Heel veel.Permanente kinderopvang, wauw
Wil je aub ook mijn vriendin worden ;-)
Btw: Ysnan en ik zijn geen koppel.

Gepost door: Duvel | 05-02-08

Mijn mama is vorige week begraven. heel haar leven heeft ze "gegeven", ze was er altijd voot iedereen. Op haar begrafenis waren er meer dan driehonderd mensen... je rijgt vroeg of laat altijd terug wat je geeft...echt waar.Lees eens mijn "dingetje" met als titel " lieve Leen"...

Gepost door: Leen | 05-02-08

@leentje Volledig mee akkoord, Leentje.We hoeven niet altijd iets terug te verwachten.

Gepost door: nancy | 05-02-08

@M&M ik herlas net mijn laatste reactie en je zou er uit kunnen afleiden dat ik de inspanningen die jij voor die vriend gedaan hebt ridiculiseer.
Dat was hoegenaamd mijn bedoeling niet. Ik meen het dus echt respectvol wanneer ik schreef dat je heel veel voor die man hebt gedaan.

Gepost door: Duvel | 05-02-08

@ Meneer DUVEL Zowaar, beste man, is je helpende hand nuttig geweest...no further comment ! Groot was mijn verbazing echter toen ik verder naar boven uw reacties las op diverse schrijfsels. Man, man...zo attent, zo begripvol, zo...zo...ik vind er geen woorden voor !
Ik hoor je al zeggen : "Nu ben ik niet scherp en niet cassant en dan komt AM mij een beetje uitlachen !" Neen, beste man, ook ik ben de mening toegedaan (vroeger en nu...lees het maar na) dat je op DEZE blog op een meer menselijke manier kunt reageren en daar slaag je dus wonderwel in !

Maar wat mijn blog betreft, hoop ik ten zeerste dat U verder uw analytisch cassant vermogen in stand kunt houden door mij te eren met uw werkelijk sublieme commentaar (soms dan) ! Zoals ik al zei : het was een gemis in mijn oase van rust en kalmte...misschien wel te kalm :-)...als de muze komt, zult u zichzelf weer kunnen uitleven...maar geduld, waarde man...geduld...heb ik van de vrouwen geleerd !

Proficiat voor uw latere commentaar hier !!! Mag ook eens gezegd worden !!!

Gepost door: Another-man | 06-02-08

Zonder ware toedracht is het natuurlijk moeilijk een idee te vormen over de situatie .
Misschien bekijk je het vanuit je eigen standpunt, jij die nood had aan een vriend of vriendin op een gegeven ogenblik .
Bekijkt men het vanuit die vrienden of vriendinnen hun standpunt, dan zou het kunnen dat ze idd geen tijd hadden .
ieder leidt zijn leven uiteindelijk, en mogelijk zijn er prioriteiten te kiezen .
Jij viel er buiten, dat blijkt uit je post .
Was de noodkreet duidelijk genoeg ?

Aan jouw post te lezen geef je veel en vraag je weinig . Mogelijk is je vraag ook in de aard van; ik wil me niet opdringen of ik wil niet storen .
Zodat de hoogdringendheid vervaagt .

Vrienden stel je niet in vraag, dat kan je niet .
Het is niet omdat jij hun vriend bent, dat zij hetzelfde moeten ervaren .
Mogelijk zijn ze wel je vrienden, maar de omstandigheden lieten het niet toe dit te betuigen .
Als vriend kan je moeilijk verwachten dat je vrienden 24/24 uur paraat staan voor jouw .
Een beetje duidelijkheid en waarom niet een beetje aandringen moet kunnen .
Dan weet je meer wie wel en niet je vrienden zijn .
Echte vrienden kan je op één hand tellen, die dat voor jouw 24/24h. paraat staan als het echt nodig is . maar niet bij iedere kik ;-)

Gewoon een overdenking inzake vrienden en wie vrienden zijn .

Groetjes

Gepost door: siberx | 06-02-08

Het is misschien niet de juiste plaats om te reageren, ik werk ook niet zo heel erg veel met deze site, alleen om soms eens mijn gedachten in neer te schrijven enzo, dus de ervaring ontbreekt wat :)
Ik heb echt wel al geprobeerd om 'gezond' af te vallen. maar dat lukt maar een bepaalde tijd, 2 - 3 weken kan ik daar iets mee afvallen, maar dan stopt het en wat doe je dan? minder eten en dan val je toch weer wat af. maar doordat ik minder ga eten, krijg ik uiteindelijk een vreetbui (vreetuut, vreetdag, vreetweek, vreetmaand,...) :(
en dan sta ik weer opnieuw evenver..
en deskundige hulp, mijn ouders zullen lachen 'je bent toch helemaal niet dik' zeggen ze dan...
&ja, ik sport trouwens ook, ik vol 1x per week buikdanslessen, improveseer soms verschillende uren per dag op mijn kamer (met buikdansen) en probeer minsten 1x per week te gaan joggen.

groetjes & bedankt dat je mij niet onmiddellijk voor gek verklaard :)

Gepost door: Rouge Allure | 06-02-08

@Siberx Ik heb tot op heden nog steeds niks gehoord. Het was van mijn kant geen noodkreet hoor, ik was in prima gezelschap... De vraag was eerder uit bezorgdheid van onzentwege naar hem toe... Had hij wat anders om handen... geen probleem... maar beleefdheidshalve kan je toch iets laten weten zeker? We zijn ondertussen donderdag!!
Ik antwoord elk sms'je... om het even van wie en dan nog meteen!
Om het even waar ik ben of bij wie ik ben... om het even wat ik aan 't doen ben.. allez ja... bijna om het even ;-)
Opdringen... dat ligt niet echt in mijn aard...
Het is me ondertussen meer dan duidelijk geworden dat hij idd. andere dingen aan zijn hoofd heeft... om het even wat... maar... daar trek ik nu eindelijk mijn conclusies uit naar later toe...!
De kuis is begonnen en gaat door... tot alle stof weg is...
Ik ben het mezelf, mijn gezin en mijn 'goede' vrienden en vriendinnen verplicht!
Ik vraag niet veel, gewoon een beetje respect... krijg ik dat niet... ok, so be it!
Het ergste vind ik dat je soms mensen die het 'echt' goed menen aan de kant zet om de profiteurs te dienen...!
Als ik nu denk hoeveel avonden ik weg was om te praten, te helpen... en daardoor mijn gezin even opzij schoof... Sorry, maar dan springen de tranen in mijn ogen, dan heb ik schuldgevoelens! Of mijn beste vriendin, die ik ondertussen reeds 36 jaar ken maanden en maanden niet zag, omdat ik anderen moest voorthelpen...
En zo kunnen we nog even doorgaan!
Het 'kaf' moet nu eindelijk maar eens van het 'koren' gescheiden worden!

Ik wens je nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 07-02-08

Je hebt gelijk meiske!

Gepost door: maike | 07-02-08

een beetje ijdelheid ;-) Life-is-a-Lady is weer alive and kicking :-)
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 07-02-08

Al wat duidelijker Ben je niet een beetje boos uit ongerustheid ?
Of was je ongerust en vond dat hij je had kunnen gerust stellen door te reageren .
Iddn is een moeilijke matterie .
Jij doet, dus verwacht je van een ander dat die het ook doet. Mogelijk doe je hetgeen anderen van jouw verwachten dat je doet . Uiteindelijk vervult eenieder de verwachtingen die ze denken dat anderen hebben . Of, je doet gewoon hetgeen je graag zou hebben dat een ander ook doet naar jouw toe.

Een goede instelling dat laatste .
Het zou moeten opleveren hetgeen je zaait.
Helaas is realiteit anders, niet noodzakelijk moedwillig.
Nonchalance, vergeetachtig, druk zijn mogelijkheden die kunnen tonen dat hij met ouw niets inzit .
Misschien is dat ook zo, misschien ook niet .
Een duidelijke vraag zou veel kunnen oplossen, ook al kan hij liegen . Maar dat ga je zelf moeten uitzoeken .
Misshien dom te breken indien het toch om een toeval zou zijn.

Maar ik vermoed dat je het weet, de hoe of wat .
Dan kan je wel duidelijker zijn in je houding tegenover hem .
Een goe klapke doet soms wonderen, ook al is het niet altijd makelijk ermee te komen aandraven .

Gepost door: siberx | 07-02-08

hmmm.. goh, zwijgt jong, ik weet maar al te goed waar ge het over hebt.... maarrrreuh... always look on the bright side of life... hét grote voordeel is dat je hieruit je échte vrienden leert kennen hé!
beter een paar goeie, dan "massa's" "gewone" vrienden!

Gepost door: Cijferkes | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.