08-02-08

In our head...

Een vrouw zal wel altijd een vrouw blijven zeker, daar zijn we tenslotte ook 'vrouw' voor hé....!

Toch moet ik toegeven dat we het niet altijd bij het rechte eind hebben, dat we het ons vaak zo moeilijk maken... terwijl het allemaal veel eenvoudiger zou kunnen...

Neem nu ons 'piekergedrag'...  Ik moet toegeven dat ons hoofd (althans de binnenkant) meer lijkt op de 'ring rond Brussel' of het 'klaverblad in Lummen' dan waar het op zou moeten lijken...

We piekeren ons suf, ons brein kronkelt zich in de raarste vormen en bochten.  We raken verstrikt in de 'opritten', 'afritten' en verkeerswisselaars... Achter alles, elk gegeven, elk woord, elke zin, zoeken we wel iets wat er beslist niet is en liefst iets negatief...  We raken in 'overdrive', raken de weg kwijt en vergeten alles wat positief is of was.  We stellen honderden onnodige vragen, precies of we hunkeren naar een negatief gegeven.  We hebben steeds weer 'herhaling' nodig van al wat positief is... om dan weer het 'ja maar!' lichtje te laten flikkeren... en daar gaan we dan weer... en liefst tegen 200/u., tot grote  en gegronde ergernis van de mannen!

Tijd! Tijd om halt te houden, de eerstvolgende afrit te nemen en ons te begeven op de charmante 'landwegeltjes'...  Daar waar alles rustiger kan en soms moet, waar geen knelpunten of files te bespeuren zijn...  Genieten van al wat mooi is, tijd nemen en aandacht schenken aan het positieve.  Hetgeen negatief lijkt te zijn naar achter schuiven zodat het gemakkelijker wordt om te relativeren.

Via die landwegeltjes raken we heus ook wel op onze eindbestemming hoor. De belangrijkste signalementen zijn er ook aanwezig, alsook de 'gevarendriehoeken', die er ons op wijzen dat we moeten opletten en uitkijken om niet weer te hervallen in ons 'piekeren' en 'negatief denken', maar rustig aan verder kunnen!

Voor mij alvast geen autostrades meer!  Ik verkies de rust, de kalmte, het mooie, het genieten.... het  positieve!

En dreig ik weer eens verstrikt te geraken op één of andere verkeerswisselaar, wel ik zal tijdig mijn 'pinklichten' aanzetten zodat diegene 'achter' mij, me mooi weer kan begeleiden naar de eerstvolgende afrit, weer mijn landwegeltje op... nog voor ik opnieuw in 'overdrive' raak...!

Vrouw zijn...., het is niet altijd even eenvoudig!

M&M

Commentaren

Hoi, Die gevoelens herken ik ook!! Ik kan ook in het oneindige zitten piekeren. Ik denk ook altijd dat ik anderen tekort doe of iets verkeerd doe.

Gepost door: nancy | 08-02-08

En... wij mannen moeten daar hele dagen mee leven ! Zie je wel dat het moeilijk is een man te zijn en een vrouw te begrijpen ! Pffffff
:-) :-) :-) :-) :-) :-)

Gepost door: Another-man | 08-02-08

oef..... ...dan ben ik dus niet alleen....niet alle dagen...maar soms kan ik van die dagen hebben dat het in mijn hoofd een heuse snelweg is met oneindig veel kronkels....nog een fijn weekend

Gepost door: joelle | 08-02-08

heel herkenbaar ben blijkbaar niet de enige. Zou ook liever op een simpele autostrade zitten, maar ja hehe kunnen we weinig aan doen denk ik. Aangeboren afwijking?

Gepost door: amber | 08-02-08

Misschien zijn de landweggetjes wel rustiger, alleen duurt het wat langer voor dat je ter bestemming komt, zeker als ze kronkelen. Bovendien mannen hebben dan misschien niet elke dag overvolle wegen maar "sparen" de files misschien gewoon op tot er een volledige blokkage is. Autostrade afgesloten, geen doorkomen meer aan, gelieve ontzettend ver om te rijden of een andere bestemming te nemen, ;-)

Gepost door: Marie-Anne | 08-02-08

hihihi landweggetjes zonder file?

Gepost door: watje | 08-02-08

Spijtig :-) Maar dat piekeren is de mens weggelegd, man of vrouw, we piekeren allemaal wel. Over verschillende dingen misschien, en veel hetzelfde . Iedereen hunkert naar een verpozing; de akantie :-)
Zorgeloos op adem komen, wetende dat de zorgen er zijn of zullen komen . Die dat we al niet meer ervaren als zorgen omdat we genoeg poen hebben, voor anderen een zorg meer .
Maar voor je het weet, ben je de autosnelweg op gesukkeld, en sta je weer oog in oog met file .
File die jij mee creërt, aan mee doet .
Maar dat is het leven, of je moet de mensen mijden, als zij jouw maar negeren .

Geniet van de korte verpozingen die je je toekent, die doen eens zoveel deugd .
net zoals een probleem oplossen, die doen deugd tot aan de volgende .

groetjes,

Gepost door: siberx | 08-02-08

een mooie analyse en ik denk inderdaad dat deze denkwijze (doorgedreven zoeken naar het negatieve,hunkeren naar bevestiging en het overdreven relativeren van het positieve) typisch vrouwelijk is en vaak erg storend werkt en als zwakte wordt aanzien , vooral bij mannelijke collega’s . Er zijn ook heel wat mannen die de pedalen verliezen. Of landwegeltjes de oplossing zijn weet ik niet want dat impliceert grote persoonlijke keuzes in je prioriteiten of levensdoelen zeker bij jonge mensen . Pas met het inzicht dat stress vaak zinloos is,onze professionele normen de mensen dol laat draaien en je oog je hebt voor de “echte” waarden in het leven, dan kunnen die landwegeltjes je een aangenamer,gezonder en rustiger leven bezorgen.
Leuk geschreven

Gepost door: Duvel | 08-02-08

Er is één voordeel op die autostrade: je mag niet "achteruit" rijden - dus ook best niet teveel achterom kijken in ons verleden, daar is toch niets meer aan te veranderen, enkel onze levensles eruit trekken en met die bagage onder de arm rij ik met je mee, lieve M, de eerste afrit deraf en heerlijk genieten van het relativerende, de kalmte, van het "niet steeds moeten", ons 'vrouwzijn' mogen beleven op onze eigen snelheid ...
Ik denk trouwens dat mannen daar evenveel deugd zouden aan beleven ... zij piekeren ook af en toe, geven het alleen niet altijd toe ..

Nog een zonnig weekend, M. op jouw landweggetje!

Gepost door: luna llena | 08-02-08

Ik had het niet juister en mooier kunnen zeggen. M & M. Ik ga mijn uiterste best doen om ook mee te rijden op die landweggetjes. Lieve groetjes Lost

Gepost door: M | 09-02-08

Heel mooi Vind het prachtig omschreven. Heel mooi.
Verkies zelf ook de rust van de landweggetjes... maar heb ondervonden dat er ook drukke kruispunten zijn, waar ik niet meer weet waar naartoe. Veel plezier met je rit en ik hoop dat je nergens meer 'in overdrive' gaat!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 09-02-08

Hoe je toch altijd de nagel op de kop slaat! I hear you, girl... 't is niet makkelijk tegen te houden, ons molentje. Maar blij te horen dat je die autostrade af wil en ook gáát. Ik rij met je mee, for that matter. Kan het ook gebruiken.

Gepost door: Lentesneeuw | 09-02-08

zo grappig geschreven en wonder boven wonder hebben de meeste gps'en ook nog eens vrouwenstemmen ;-)

Gepost door: Ourlipsaresealed | 09-02-08

het is .. echt zo mooi beschreven, ik herken 'de vrouw' hier meteen in, mijzelf , mijn zus of mijn mama.
Als ik weer een piekermoment heb, zal ik zeker deze tekst in mijn gedachten opzeggen
een hele fijne dag verder..

Gepost door: sil(ke) | 09-02-08

Niet vergeten, de landwegeltjes! Wat zeg jij het mooi!

Gepost door: Leen | 09-02-08

Niet vergeten, de landwegeltjes! Wat zeg jij het mooi! Hoe "ouder en wijzer" je wordt, hoe meer er voor binnenweggetjes gekozen wordt. Da's toch mijn ervaring.

Gepost door: Leen | 09-02-08

conclusie: ik ben dus nog altijd een halve vrouw op gebied van dat soort zaken... ik ben héél atypisch vent op sommige vlakken, het blijft mij verbazen :-)

Gepost door: Cijferkes | 09-02-08

Hoi M&M! Ik ben alleen thuis en heb dus even de tijd genomen om mijn blogronde te doen.
Ik wens je een fijne avond en voor morgen een mooie zondag!
Liefs van Fleur

Gepost door: Fleur | 09-02-08

Ik voel me precies een apart gevalleke als ik dit lees :-)

Eerlijk...ik zat eerst ook in die 'drukte'! Altijd jezelf maar afvragend wat wie hoe denkt, of je wel genoeg tijd spendeert aan anderen. Later op de avond denk je: Ik hoop dat ik niks verkeerd heb gezegd, zou ik iets verkeerd gedaan hebben omdat hij/zij zo kijkt? Waarom zegt die dat nu? En ga zo maar door pfffffffffff. Al een hele poos wandel ik over die lieflijke veldwegeltjes en dat voelt veel beter aan dan die racebanen zenne!
...voor mij geen levensfiles meer...NO WAY!

btw: en mannen denken te simpel hahaha ;-)

Geniet van je weekend en het zonnetje emmeke :-)

Gepost door: Ellen | 09-02-08

en maike denkt er eveneens zo over!

Gepost door: maike | 09-02-08

Hallootjes, Inderdaad vrouw zijn...maar ik zou niet willen ruilen met een man alleszins hahaha...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 10-02-08

Een niet mis te verstaan understatement : Het zijn meestal de "mannelijke automobilisten" die ons de snelweg opjagen en soms, héél soms kruisen we eens een rustige cruiser die ons naar de landelijke wegeltjes trekt waar we heel even gespaard blijven van het jachtige verkeer ...

Mops
x

Gepost door: Mopsie | 10-02-08

Meestal de mannen? Wat doen wij dan zo verkeerd, dat wij die arme vrouwen steeds maar weer de snelweg opjagen? Dat wij hen forceren om achter alles wat we (niet) doen of (niet) zeggen iets negatiefs te zoeken?

Zijn er dan echt geen vrouwen die een positieve ingesteldheid hebben? Die genoeg (zelf)vertrouwen hebben om de mannen rond hen het voordeel van de twijfel te geven?

Een kleine kritische bedenking...

Gepost door: Rigel | 10-02-08

De commentaren zijn gesloten.