12-02-08

A trip inside your head...

Zaterdagnamiddag, schitterend weer... samen met mijn man 'shoppen'... want het kriebelde en ik wou absoluut 't stad in...  Dan maar onder 't excuus dat hij toch dringend een nieuw pak moest...  Bij sommige mannen werkt dit ook hé!

Van de gelegenheid gebruik gemaakt om in onze vaste stek een hapje te gaan eten, gezellig babbeltje...

Hij (goeie kennis): (Kus, schouderklopje) Hey, welk nieuws? Aha, ge ziet er goe uit, mooi kleurtje!

Ik: Tja... de tijd van het jaar hé, tijd om onszelf wat op te frissen... en blabla    'Zeg, maar hoe is het nu eigenlijk met jou?'

Hij: Ja, we gaan scheiden....! .........

Hij staat weer recht, zet zijn werk verder met die eeuwige 'smile' op zijn gezicht.

Ik kijk hem aan, kijk hem na, word stil...  Ik vat het niet, kan er niet bij...  Twee mensen, zo buitengewoon mooi... zo jong nog..., lief, intelligent laten elkaar los, gelukkig zonder ruzie, geen kinderen.... maar toch... beiden blijven er zo kalm onder, zo gelaten...., maken er zelfs grapjes over...

Ik kan mijn ogen niet van hem afhouden, elke beweging probeer ik te volgen, elke handeling probeer ik te analyseren... niet omdat hij zo uitermate knap is maar omdat ik me afvraag wat er in zijn hoofd speelt, wat hij denkt, wat hij voelt...! 

Hij kan elk moment breken, dat zie je, dat hoor je en dat voel je en toch... toch zal hij nooit of te nimmer over zijn gevoelens praten... met niemand!

M&M

11:52 Gepost door M&M in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: pijn, vriendschap, scheiden, liefde |  Facebook |

Commentaren

erg... ik denk dat hij de impact zelf nog niet goed beseft en hoe zwaar het wordt als je uiteindelijk uit elkaar bent x

Gepost door: amber | 12-02-08

Dag lieve M&M Dat gedrag geeft mij soms het gevoel, dat mensen daar gemakkelijk overstappen, alsof het niets is. Liefs,

Gepost door: Joke | 12-02-08

Dat zal zijn manier van coping zijn. Of dat een juiste manier is om daar mee om te gaan laat ik in het midden. Het enige wat je kan doen is er voor zorgen dat je er bent wanneer hij dat nodig heeft. Aanbieden wanneer hij er zelf over begint heeft volgens mij geen zin als hij er zelf lacherig over doet. Soms gaat er achter een lach inderdaad een hoop miserie schuil en dat is vaak moeilijk te vatten.
groetjes

Gepost door: Carmen | 12-02-08

en hij zal nooit meer dezelfde zijn :/

groetjes

Gepost door: maike | 12-02-08

wat totaal eigen is aan mannen zeker?
Ach... ik hoop wel dat hij het ondertussen niet zit op te kroppen... maar kan haast niet anders :os

Gepost door: Lentesneeuw | 12-02-08

't Is een levenskunst, over je gevoelens kunnen praten. Iemand die dat kan heeft een stapje voor in 't leven, vind ik. Maar 't moet van kleinsaf aangeleerd worden, ook kinderen die meer gesloten zijn kunnen het leren, als ze het voorbeeld maar krijgen...Denk ik...

Gepost door: Leen | 12-02-08

2 Amber: Right! (En misschien maar best. Alhoewel, kan nog redelijk meevallen wegens geen kinderen: als de zaak uit de doeken is, hoef je elkaar nooit meer te zien, tenzij je dat wil; mét kinderen is het veel ingewikkelder, en moet je op elkaars gezicht blijven kijken, goesting of niet...)

2 Joke: Denk het niet. Je doet dat niet zomaar. Wie weet hoe lang is de (voor buitenstaanders onopgemerkte) voorgeschiedenis misschien al aan de gang?

2 Maike: Als je dat maar weet!

2 Springing :-) Snow: Mannen kunnen dat wel en willen dat ook wel eens denk ik, maar dan moeten alle omstandigheden meezitten, te beginnen met de gesprekspartner, in combinatie met een veilig gevoel.

2 M&M: Groetjes!

Gepost door: Black Wolf | 12-02-08

You Too! MIRACLE DRUG (Héél mooi!)

I want to trip inside your head
Spend the day there…
To hear the things you haven’t said
And see what you might see

I want to hear you when you call
Do you feel anything at all?
I want to see your thoughts take shape
And walk right out

(etc)

Gepost door: Black Wolf | 12-02-08

soms gewoon niet te vatten hé
@lentesneeuw helaba, eigen aan mannen, pfff :-)

Gepost door: watje | 12-02-08

Zoiets kan je niet vatten he. Scheiden doe je niet zomaar, maar ik volg hier Black Wolf die zegt dat de omstandigheden moeten meezitten. Je praat over zoiets niet met iedereen en ook niet zomaar overal... verder kan je alleen maar luisteren als hij er wel over wil praten. Forceren lukt toch niet.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 13-02-08

In het hoofd, een masker naar de maatscgappij toe .
Grapjes maken helpt de pijn te onderdrukken ten opzichte van buitenstaanders .
Hij is er kapot van, dat weet ik .
Zoveel mensen doen dat, en soms is dat verkeerd .
Maar s'avonds, als hij alleen thuis zit, dan is hij ermee bezig . Net zoals zovelen, man of vrouw, het is de persoon eigen . ieder heeft zijn eigen beschermings systeem . Het laten zien verzwakt je, maakt je en prooi . Het niet laten zien, is alsof hij tegen alles bestand is . Gevaarlijke situatie . Je bent op zo een momenten zo afhankelijk van je omgeving . Of je eronder door gaat ligt niet altijd aan je keuze, het ligt dikwijls aan je omgeving . ook jouw keuze het te uiten of niet . Uiteindelijk kies je niet, je past je aan .

Groetjes,

Gepost door: siberx | 13-02-08

Mooi beschreven jouw indruk en ervaren van deze persoon.
Soms verbergen mensen hun gevoelens om zichzelf te beschermen. Soms is het moeilijk of onmogelijk om te omschrijven wat je voelt, en voor mezelf sprekend, soms waag ik me er niet meer aan vanwege een zelfoordeel (ik moet me niet zo aanstellen) of angst om veroordeeld te worden.

Maar evengoed kàn je er niet meer over praten, omdat het je overspoelt, omdat je het even wil vergeten. Ach... zoveel verklaringen...
Hopelijk kan hij erover spreken als die nood of behoefte er is.

Myrthe

Gepost door: Myrthe | 15-02-08

De commentaren zijn gesloten.