21-02-08

Aaaaaaaaach!

... Wat maakt het ook uit?  Ik ben wie ik ben en zal dat altijd blijven.  Ik ben een vrouw, een moeder, een vriendin, een kennis en nog zoveel meer.  Ik voel me enorm goed in mijn vel en wil dat ook zo houden.  Misschien voor de ene te veel, en voor de andere, te weinig 'egoïst'... Wel!  Het zij zo! 

Ik leef, werk en vecht (soms) voor mijn gezin.  Mijn gezin, mijn thuishaven... en zo zal het altijd blijven.  Daar is het soms nodig om de touwtjes zelf in handen te nemen door allerlei omstandigheden.... omstandigheden die maken dat we het goed hebben!  Daar is inzet en ambitie voor nodig... maar thuis moeten de dingen ook verder...

Laten we stellen: ' Achter elke sterke man staat een sterke vrouw '.  Mijn man is zeer ambitieus maar dat brengt onvermijdelijk met zich mee dat ik het reilen en zeilen thuis voor mijn rekening moet nemen!  Dus neen ik ben geen egoïst, ik trek de koord waar en wanneer het nodig is.  En misschien van daaruit het idee? 

Naast mijn fulltime job, zorg ik, zoals er nog tal van vrouwen zijn, voor mijn zoon, honden en het huishouden...  Ik was, plas en zorg elke dag voor hun lunchpakket en 's avonds een verse warme maaltijd.  Dus... niet meer dan normaal dat ik mezelf af en toe wat 'quality-time' gun! 

Maar... tov vrienden en kennissen?  Op mijn voorhoofd staat geen bordje 'praatpaal van dienst'... Dat is mijn voornemen vanaf nu! 

Ik ben vriendin van velen maar hier gaat het 'geven' evenredig moeten worden aan het 'nemen'.  Dit ben ik en zo moeten ze me maar leren aanvaarden!  Diegenen die dit niet kunnen apprecieren moeten het maar leren en anders... tja... zijn ze mijn vriendschap niet langer waard!

Het klinkt nochtans zeer 'hard' maar ik ben het mezelf en anderen verplicht!  

En wees gerust M&M zal steeds het 'luisterend oor' en de 'helpende hand' zijn... maar profiteren... neen dat niet meer!

M&M 

10:00 Gepost door M&M in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vriendschap, liefde, egoisme, gevoel, gedachten |  Facebook |

Commentaren

Dag lieve M&M Ik kan je enkel maar gelijk geven ! Liefs,

Gepost door: Joke | 21-02-08

Hallootjes, Grooooot gelijk M&M....het leven is veeeel te kort om energie te verspillen...het laatste jaar ben ik ook zo beginnen denken...en ja er vallen mensen af...maar ik mis ze eerlijk gezegd niet dus dat wil zeggen dat ze geen meerwaarde in mijn leven hadden...

Je gezin gaat voor alles en zo hoort het!

Jammer van jouw en je ma hé...dat maakt het nog erger dan bij mij. Jij hebt het wel ooit gehad, die band...wij hebben het nooit gehad dus tjah...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 21-02-08

Inderdaad Zoals mijn voorgangers kan ik je alleen maar groot gelijk geven! Als je niet af en toe aan jezelf denkt, ga je trouwens niet kunnen blijven 'geven'.
Je bent helemaal niet hard, alleen maar correct en eerlijk. Je man en zoon mogen zich wel gelukkig prijzen dat je jezelf zo inzet voor de goeie gang van zaken in je gezin! Chapeau (zoals ze hier dan zeggen)
Groetjes

Gepost door: Breeg | 21-02-08

niet te veel gevraagd je vraagt nix te veel. Af en toe een moment voor jezelf moet kunnen ! geniet daar waar je kan ! en af en toe een zen-moment kan wonderen doen. Voor iedereen goed doen kan je toch niet meisje . Jij doet het nodige voor jezelf en je gezin, dat vind ik al veel, het is niet meer dan normaal dat je niet alle mensen als vrienden kan beschouwen. Ik vind je blog wel leuk, en ook al ben ik geen vriend vriend vriend toch wens ik je veel Liefs, liefs, liefs ;-) Je bent iemand die weet wat ze wil, dat is heel iets anders dan egoïste zijn. Je bent goed zoals je bent. Voor mij toch... ik vind je blog heel ondersteunend en misschien leer ik er wel wat uit om zelf wat harder te worden.

Gepost door: Tommy | 21-02-08

je hebt gelijk hoor ik ken je hier als een lieve vrouw die anderen helpt en als ik lees hoe goed jij voor je gezinnetje zorgt. chapeau! praatpaal moet jij zeker niet spelen, ben je veel te biezonder voor. laat ze zelf maar naar hun geklaag luisteren! vele groetjes

ps: mooi kleurtje, zin in wat anders? ;-)

Gepost door: amber | 21-02-08

Voila... that's the spirit!
groetjes

Gepost door: maike | 21-02-08

Goed zo, M&M!

Gepost door: Leen | 21-02-08

Aaaah voila! Net zoals ik die dingen ook bezie, zie :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 21-02-08

Lieve M. Je eigenheid dat siert je. Blijf zoals je bent, ik kan het maar niet genoeg zeggen. En idd als mensen tov jou niet willen geven maar enkel willen nemen dan zijn ze idd je vriendschap niet waard en verrijken ze je leven niet. Verspil je energie niet aan dat soort mensen. Het leven is al zo kort en je leeft tenslotte maar 1 keer. Het is aan ons om er het beste van te maken. Vertrouw op je intuitie en luister naar je hart en dan ben ik zeker dat je de juiste keuzes maakt en automatisch de "ik denk alleen aan mezelfvrienden" links laat liggen. Je hebt de juiste instelling, het juiste gevoel, ja ik vind je een fijne en ontzettend lieve dame. Lieve groetjes Lost

Gepost door: M | 22-02-08

Gelijk! heb je! Niet makkelijk maar soms o zo noodzakelijk. Het is geen zonde om af en toe aan jezelf te denken, anderen voor je laten denken kan later nog ;-)

Grtz, koen

Gepost door: Koen | 26-02-08

De commentaren zijn gesloten.