27-06-08

Vertrouwen...

Speciaal voor jou mijn zoon...

Maanden lang hebben we gepraat over groter worden, verantwoordelijkheden nemen, eerlijkheid, vertrouwen, toekomst, vrienden, vriendinnen... ja zelfs over verliefdheid, over seks.

Je bent geen kind meer, je bent op weg naar de moeilijkste fase in je leven... 'volwassen worden'..., zij het met vallen en opstaan, vaak kruipen maar toch weer verdergaan.
Elke dag een stapje dichterbij.

Het afgelopen schooljaar hebben papa en ik vaak met de handen in het haar gezeten, hoofdschuddend elkaar aangekeken, onze eigen puberteit in ons achterhoofd, jou de les gespeld, herhaald, gehamerd, ja soms zelf gehuild...

Nu nog zie ik je ogen wegdraaien, hoor ik je opmerkingen die soms als een mes door mijn hart sneden..., zuchtend en stampvoetend ging je naar boven, de schoolboeken die vaak dichtbleven, werkjes die niet werden afgemaakt..., soms waren je ogen net als vuurpijlen, jouw tranen die ook mijn hart lieten bloeden...

Telkens weer zag ik ook de pijn en het verdriet terug bij mijn vader en moeder wanneer ik weer eens over de schreef was gegaan... De beelden die weer terugkwamen... mijn eigen puberteit.
Vandaar ook lieve schat, dat we weten waar jij doorheen moest en nog zal moeten... nog héél lang... vandaar ook dat we je alleen maar wilden helpen.

Elke keer weer moest er gegoocheld worden met zware begrippen zoals vertrouwen, eerlijkheid, respect,...
Je snapt nu de betekenis van een welgemeende 'sorry', iets wat vele volwassenen niet eens kennen, en geloof me... je gaat het vaker zelf moeten zeggen dan dat iemand het jou zal zeggen. Maar lieve schat, daar kom je zelf ooit nog wel achter.

We zijn nu eind juni, je was al die tijd zo eerlijk tegen mij om te vertellen wat er soms fout liep op school en hoe dat kwam.
Je gaf toe dat je het allemaal een beetje liet 'hangen', dat je met je hoofd niet bij je studies was, dat er zoveel andere leuke dingen waren...

Maar... mijn lieve zoon... op een bepaald moment gaf ik je mijn vertrouwen, iets waar je hebt moeten voor vechten,iets wat je moest bewijzen en verdienen... maar je kreeg het!

Je hebt ons vertrouwen met respect behandeld en bewezen dat je dat vertrouwen daadwerkelijk waard bent, niet alleen door je behaalde resultaten maar zeer zeker ook door je inzet voor je studies. Je spontane hulp als mama het druk had, je aandacht voor Figo en Charlotte, en nog zoveel kleine verantwoordelijkheden die je stilaan spontaan op je neemt...!

Proficiat lieveke, voor je prestaties, voor je respect, je dankbaarheid en vooral voor je eerlijkheid!
Jij bent ons vertrouwen meer dan waard!

Ik wens je dan ook een zeer leuke vakantie!

M&M

 

Commentaren

En dat, beste M&M... is het mooiste geschenk dat je aan je zoon kan geven.

Gepost door: Dirk | 27-06-08

en hopelijk kan mama dan ook een beetje genieten van de weergekeerde rust in huis.
Fijne zomermaanden!
Grts, JB

Gepost door: JB | 27-06-08

Dag M&M Ik kreeg tranen in mijn ogen. Jullie hebben het getroffen met jullie zoon. Maar jullie zoon heeft twee prachtige ouders, die niet vergeten zijn hoe ze zelf waren, die zich kunnen inleven in hun zoon. PROFICIAT aan de ouders en de zoon !

Gepost door: Passioneel | 27-06-08

Hoe oud is je zoon ?

Gepost door: Duvel | 27-06-08

@Duvel Mijn zoon is 14...

Gepost door: M&M | 27-06-08

Amaai dat is mooi geschreven M&M!
Uw zoon heeft prachtige ouders en de ouders hebben een hele fijne zoon!

groetjes en geniet van jullie weekend X

Gepost door: maike | 27-06-08

De liefde voor je kind is onbeschrijfelijk, hé, hoe ze je ook soms kwetsen met hun uitspraken, je vergeeft het ze, je geeft het een plaats...altijd.Je blijft in ze geloven, je verdraagt geen kritiek van anderen als het over je kinderen gaat. het is een groot wonder, de ouderliefde... het is gewoon niet te beschrijven in woorden wat het is, de liefde van een moeder voor haar kind ..

Gepost door: Leen | 28-06-08

Met hart en ziel geschreven, héél mooi!
Groetjes en geniet van het weekend!

Gepost door: Breeg | 28-06-08

Alweer prachtig verwoord!
Een fijn weekend...
Liefs,
Mieneke

Gepost door: Mieneke | 28-06-08

M&M Een heel mooi geschenk aan je zoon.
Wens je nog een fijn en zonnig weekend.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke | 28-06-08

Allé... jij dus ook blij dat 't vakantie is.

Veel plezier!

Groetjes

Gepost door: Black Wolf | 28-06-08

Voor jou en je zoon heel veel genot voor de lange schoolvakantie. Mooi en liefdevol geschreven. Je bent volgens mij een prachtige mama.

Gepost door: Tommy | 28-06-08

wat schrijf je dat weer lief en trots en zo gemeend.Ben blij voor jou dat hij je fier maakt, hij zal zeker en vast fier zijn op zo'n moeder als jou!
hiephiep hoera!!!

xxx

Gepost door: amber | 29-06-08

Prachig M&M Wou dat we zoiets konden schrijven voor de zoon van vriendlief...die is 18 geworden maar heeft totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel...dat weten we al heel lang van het CLB!
En je kan het er moeilijk instampen...maar hopelijk leert hij het eens nu hij niet meer verder naar school mag (hij heeft 2x zijn 4e jaar gedaan en is terug gebuisd). Hij heeft duizende kansen gekregen maar geen enkele aangenomen!
Nu wordt het werken en zullen we zien hoe hij het daar vanaf brengt! Hopelijk brengt dit hem op de juiste weg!
Ik ben momenteel niet zoveel op de pc en de blogs, want ik ben volledig gestopt met pijnstilling en heb wel lichtjes last aan mijn rug, wat wel normaal is en heel goed...want nu voel ik tenminste wat ik mag en niet mag...en lang aan de pc zitten is er niet bij.
Maar zodra dat beter is zie je mij weer verschijnen! Bedankt dat je regelmatig op bezoek komt!
Liefs

Gepost door: Veerle | 29-06-08

:-) *Off topic*
Als je er serieus wilt invliegen...draag dan vooral geen zwart he!

groetjes ;-)

Gepost door: maike | 30-06-08

@Maike Nee nee Maike, geen zwart!
Zilveren sandaaltjes, zilveren handtas, zilveren broeksriem ;-) misschien een zilveren diadeemeke... of van die zilveren speldekes... ;-)

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 30-06-08

Hallootjes Ik krijg kippenvel als ik het lees....daar doen we het allemaal voor hé!

Het kan verdomd zwaar zijn maar als ik lees hoe jij jouw jongen opvoed kan je alleen maar fier zijn!!!!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 01-07-08

lol Mag ik mee-heeee? Ik op gouden slefferkes? :D

Gepost door: maike | 02-07-08

hoe mooi ... ik kreeg even de tranen in de ogen ... knap geschreven en knap ermee om gegaan. Ik hoop dat ik dat ooit ook zo kan zeggen ... pfff ... ik heb het gevoel nooit klaar te zijn voor de puberkuren die hier komen gaan. ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 03-07-08

zo mooi geschreven ik ben er stil van

Gepost door: frank | 03-07-08

Hoi, ik ben hier geraakt via Veerle hare weblog, ze is een fijne vriendin van mij en ik zou haar willen verrassen, ze verjaart vandaag, zou je haar een kaartje of een berichtje willen achterlaten op hare blog, alvast bedankt
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 04-07-08

Dag M&M Ik kom je een fijne, zonnige zondagnamiddag toewensen. Lieve groeten,

Gepost door: passioneel | 06-07-08

Nu je het zegt...wat ik echt dacht?
Voor mij denk ik een weet en voor jou een rara lol ;-)

Gepost door: maike | 07-07-08

heel mooi geschreven, zo heb ik het eigenlijk nog nooit bekeken. Om ze te vergelijken met mijn jeugd...Zal ik ook eens moeten doen. Dankje!!
doeg

Gepost door: Anita | 09-07-08

joehoeeeeeeeee! M&M...uw blogje heeft honger naar letterkes!

groetjes en X

Gepost door: maike | 10-07-08

where are you !

Gepost door: Tommy | 14-07-08

mooi héél mooi verwoord. De mijne zijn nog klein,maar kunnen door hun harde woordjes soms mijn haar doen recht komen,dan denk ik dikwijls "wat gaat dat zijn met enkele jaren?" Ach,het is maar hoe je er mee omgaat,en volgens mij heb jij dat uitstekend gedaan!
Groetses

Gepost door: Els | 14-07-08

Hallo... niemand thuis bij M&M? Noch M, noch M!
Ik hoop dat alles goed met je gaat!
Ik kom gauw eens terug piepen!
Liefs

Gepost door: Veerle | 17-07-08

De commentaren zijn gesloten.